Met 6e overwinning op rij zet Red Rag Tachos weg naar de top voort

Met zes overwinningen op een rij en nog maar 2 punten achterstand op koploper Houten, zet Red-Rag Tachos de weg naar de top voort. Een prestatie van formaat voor deze jeugdige en zeer getalenteerde ploeg. Uitslag: Red-Rag Tachos – E & O 31-28.

Met een bekerwedstrijd als tussendoortje afgelopen woensdag, winst 33-22 tegen Atomium 61 uit Rotterdam. Heeft Tachos de smaak van winnen, met zes overwinningen op een rij, meer dan te pakken. Hiermee wordt de teleurstellende start van goed spelen en net niet winnen omgezet in klinkende en overtuigende overwinningen, maar nog belangrijker in punten.

Niet alleen voor de spelers zijn dit mooie tijden, maar ook voor het ruim aanwezige en enthousiaste Tachos publiek is het genieten. Met snel en dynamisch spel, faire fysiek duels en technisch mooi handbal wordt elke handballiefhebber in Waalwijk op dit moment verwend! Het is de kracht van het collectief zegt trainer Paul Coenders. Met een uiterst sterke dekking, waar spelers met hard werken voor elkaar door het vuur gaan en elkaar het succes meer dan gunnen.

Dat bleek ook gelijk bij aanvang van de wedstrijd, waar Red Rag Tachos snel uitliep naar een 6 – 2 voorsprong, door enerzijds mooie en verzorgde aanvallen. Welke werden afgewisseld met snelle breaks en een geconcentreerde sterke dekking.
Dat is een compliment voor de ploeg, want E&O heeft aanvallend een sterke ploeg met prima afstand schutters. De dekking van Tachos stond uitstekend en had zelfs prima antwoord op de truc die trainer Joop Fiege van E&O nog uit de hogehoed toverde. Door de keeper in de slotfase van de eerste helft te wisselen voor een veldspeler om zo een veldoverwicht te krijgen. Het mocht niet baten gezien de ruststand van 20-12.

Deze manier van spelen, vol passie en energie kost de mannen van Red-rag Tachos kracht, daarnaast verwacht je een andere dekking bij E & O om het Tachos echt moeilijk te maken. Maar geen van allen was waar en Red-Rag Tachos liep snel uit naar 10 doelpunten verschil.
Dan zie je dat de concentratie wat afneemt, door enerzijds de vermoeidheid en anderzijds doordat in gedachten de overwinning al binnen was? Waardoor de eindstand uiteindelijk 31-28 werd en de ontlading van deze winst iets minder groot was voor deze prestatie van formaat.

Al met al belooft dat nog wat voor de rest van de competitie. Het sterke collectief, waar iedereen kan en mag scoren, elkaar het succes gunt, weinig fouten maakt en goed spel laat zien met een zowel sterk verdedigen als aanvallen, dat belooft wat.
Want 2 punten achterstand op de koploper en 4 punten voor op de nummer vijf, dan kan het weleens een heel mooi en succesvol handbalseizoen worden voor de heren van Red-Rag Tachos.

Na de komende twee weken, met uitwedstrijden naar de Limburgse ploegen Lions en Bevo, weten we waar we op de helft van deze spannende competitie staan.
Zaterdag 09-12 staat dan de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2 Hellas uit Den Haag weer op het programma, Aanvang 20.30 uur.
Op deze zaterdag speelt de A1 thuis ook tegen Hellas A1, aanvang 18.30 uur, dus dat wordt weer een mooi avondje Tachos Handbal op 09-12, omlijst met activiteiten en afsluitend met DJ YOURI!! Dus zet hem in je agenda!