Frank van Ommen nieuwe trainer Tachos

Tachos is verheugd te kunnen melden dat, 2 weken na het vertrekbericht van Hans van Dijk, zij erin geslaagd zijn om Frank Van Ommen als nieuwe Trainer-Coach voor hun Heren 1 selectie aan te trekken.

Het was ‘een in alle opzichten lastige klus’ voor Gilbert van Ommen, lid van de technische commissie van ST Tachos. Maar na een aantal dagen van zoeken, zorgvuldig afwegen, kijken naar passende invullingen en/of mogelijkheden heeft de TC van Tachos in goed overleg met de andere bestuursleden het initiatief genomen en is tot contact met Frank overgegaan.

Een ‘door-en door Tachos man’ die zijn sporen verdiend heeft in het Nederlandse Handbal landschap. Assistent-coach van Oranje U19, trainer van div. handbal-opleidingsinstituten, kortom een ervaren trainer op velerlei vlakken en iemand die zelf ook op hoog niveau heeft gehandbald. Bovendien iemand die de club en omstandigheden kent, bij deze jonge groep past en goede met jonge mensen kan samenwerken.

Na enkele oriënterende gesprekken waren we het, net als 2 jaar geleden met Hans van Dijk, al snel eens met elkaar en konden we tot het sluiten van een definitieve samenwerking met Frank van Ommen overgaan.

De intentie van de club, de huidige spelersgroep én coach Hans van Dijk is proberen klasse-behoud te bewerkstelligen, nóg een seizoen in de BENE-League uit te komen en een mooie basis te leggen voor de volgende trainer en de toekomst.

Op dát fundament en uiteraard op de bestaande goede jeugdopleiding wil Frank van Ommen graag voortborduren en er zijn schouders onder gaan zetten! Hij vindt het een bijzonder uitdagende opdracht om met deze jonge- en toch ‘ervaren groep’ te mogen werken, ze perspectief te bieden bij een mooie club als Tachos, bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling als handballer maar ook als mens, kortom samen plezier aan het handballen op hoog niveau te beleven en als het effe kan natuurlijk te presteren! ‘Er is volop potentie aanwezig om samen iets moois op te bouwen’. Frank van Ommen kijkt er met plezier naar uit en heeft erg veel zin in deze samenwerking!

Bestuur Stichting Tophandbal Tachos