Historische prestatie Tachos met kampioenschap Eredivisie en promotie naar de BENE-League

Wie had dit bij aanvang van seizoen 2021/22 verwacht…? Er was behoorlijk wat twijfel. De voorbereiding van Red-Rag Tachos verliep niet helemaal optimaal en ook de eerste 3 wedstrijden waren nog niet best, getuige de verliespartij tegen Houten en het gelijkspel tegen streekgenoot Dynamico uit Oss. Maar na laatstgenoemde duel werd de ommekeer ingezet. De automatismen en het spel van de Waalwijkers werden zienderogen beter. Het fanatisme, de teamspirit, het plezier en strijdlust groeiden naar een prachtig niveau met als gevolg dat Tachos sinds 25 September ongeslagen is en daarbij 24 wedstrijden op rij heeft weten te winnen! Een prestatie van formaat die veel bewondering oogst en enige trotsheid bij de trainersstaf teweegbrengt! En voor de club Tachos een mooi resultaat van de investering en flinke energie die de laatste 10 jaren in een goede jeugdopleiding is gestoken! # Trots op Tachos # Trots op Handbal in Waalwijk!

Niet eerder wist Tachos kampioen van de Eredivisie Handbal te worden, maar nu was het dan zover! Eigenlijk onverwacht, want Red-Rag Tachos had geen rekening gehouden met puntverlies van directe concurrent Handbal Houten. De Waalwijkers hadden zich erop ingesteld eerst de lastige inhaalwedstrijd op maandag, tegen Hellas Den Haag, te moeten winnen om dan te zien of de puntenvoorsprong groot genoeg zou zijn om officieel kampioen van de Eredivisie te worden. Maar het liep wat anders, Houten verloor z’n thuiswedstrijd en vervolgens was het aan Tachos om niet te verzaken en te winnen van Feijenoord. Red-Rag Tachos was tegen de Rotterdammers vanaf het begin goed bij de les. Feijenoord kon in het eerste kwartier Tachos nog enigszins bijbenen maar daarna was de trein vertrokken en namen de Waalwijkers het heft overduidelijk in handen! De dekking stond weer als vanouds en aanvallend werden er veel mooie aanvallen gespeeld. De afronding was ook op orde en zo kon Tachos via een tussenstand van 6-14 uitlopen naar een ruststand van 11-24. Na de pauze nog steeds een gedreven, vastberaden Tachos-team waarbij iedereen z’n minuten kreeg en er ook weer mooie break-outs en fraaie treffers te zien waren. Kort voor einde van de wedstrijd sijpelde de eindstand vanuit Houten door en begonnen de meegereisde Waalwijkse supporters zich te roeren. Nadat de prima leidende scheidsrechters voor het eindsignaal floten kwam het bij de Waalwijkse ploeg tot een prachtige ontlading en enorm veel blijdschap!

‘Het was een topavond en een geweldig seizoen. We hebben historie geschreven, al 24 wedstijden op rij gewonnen, zijn kampioen geworden en dat is meer dan verdiend! Het was een heerlijke wedstrijd, opnieuw met plezier en passie gespeeld. Daar gaan we van genieten, dit gaan we vieren, maar vooral ook erg trots op deze bijzondere prestatie zijn’ aldus trainer-coach Hans van Dijk..

Met dit Eredivisie-kampioenschap promoveert Red-Rag Tachos als eerste Brabantse club naar de BENE-League, een unicum dus! In deze internationale Handbalcompetitie spelen de beste 6 teams uit Nederland en België tegen elkaar. Een geweldige uitdaging om ons als Waalwijkse- en enige Brabantse club te mogen meten met al deze sterke teams! Er is nog wel wat werk aan de winkel, want uitbreiding van het aantal ‘partners van Tachos’ en nieuwe sponsoren is daarbij wenselijk! Dit om zo het niveau vast te houden en nog ‘n stap te kunnen maken! Dat zal ongetwijfeld met deze promotie ook iets eenvoudiger en interessanter worden. # Trots op Tachos # Trots op Handbal in Waalwijk!

Na de wedstrijd van maandagavond tegen Hellas volgt as. Zaterdag 21 Mei de Feestwedstrijd, tevens laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen de nummer 3 van de competitie; BFC uit Beek. Tachos is vastberaden de ongeslagen status in stand te houden en de winnende reeks tot aan het einde van deze competitie voort te zetten. Het team mét begeleidingsstaf zal die avond gehuldigd worden. Direct na de wedstrijd volgt er een feestavond in Sporthal de Slagen. Iedereen is van harte welkom dit duel LIVE bij te wonen en is hierbij uitgenodigd!

De wedstrijd tegen BFC begint om 20.00u. De kassa opent om 19.15u. Ben er op tijd bij!