Hardwerkend Red-Rag Tachos behaald punt tegen koploper!

Met hard werken als een team, hebben de mannen van Red-Rag Tachos zich “deels beloond”. Met nog 35 seconden te spelen en in balbezit had je op het einde eerder winst dan een gelijkspel verwacht. Maar door balverlies in de laatste 5 seconden kwam Houten alsnog gelijk. Uitslag: Houten – Red-Rag Tachos 19-19.

Na de twee voorafgaande wedstrijden verloren te hebben weet Red Rag Tachos uiteindelijk bij de koploper wel een verdiend puntje af te snoepen. Voorafgaand aan de wedstrijd was je hier wellicht blij mee geweest, maar gezien het wedstrijdverloop heeft Tachos zich tekortgedaan in deze vreemde en spannende wedstrijd.

Goed begin

Wederom heeft hard werken en goed staan als een team in de dekking een punt opgeleverd, dit is tevens ook een van de belangrijkste wapens dit seizoen en moet meegenomen worden naar 2018. Red-Rag Tachos kende hierdoor ook een uitstekende start en liep binnen 10 minuten uit naar een 1-5 voorsprong. Waarna Houten al een time-out moest nemen om het een en ander om te zetten. Ondanks de veelvuldige 7 meters die werden toegekend aan Houten, kon Houten het gecreëerde gat niet verder dichten dan 2 doelpunten. Dit kwam mede door het uitstekende keeperswerk van Arjan Versteijnen.

Helaas verzuimde Red-Tag Tachos zichzelf om te belonen door meer afstand te nemen, waardoor de kleedkamer werd ingegaan met een 8-10 voorsprong.

Beter einde verdiend

De tweede helft leek wel de knotsgekke wedstrijd van het Nationale Dames handbalteam tegen Zweden op het WK in Duitsland. Strijdend voor een derde plaats ging het daar ook alle kanten op, met het enige verschil dat de Dames hier nog wel een knappe overwinning uit wisten te halen!

De tweede helft ging het bij Houten-Red Rag Tachos ook alle kanten op, Tachos bleef in eerste instantie de voorsprong van twee doelpunten behouden. Maar doordat er onvoldoende kansen gecreëerd werden en men niet tot scoren kwam, kon Houten gelijkkomen en zelfs een voorsprong nemen door 4 x achter elkaar te scoren. Door ook in de tweede helft goed keeperswerk van Arjan Versteijnen, kon Red-Rag Tachos weer op voorsprong komen. Met nog twee minuten op de klok, kreeg Tachos nog een 2 minuten tijdstraf, waardoor Houten gelijk kon komen. Houten kreeg eveneens op het einde een tijdstraf waardoor Tachos weer op een voorsprong kwam. Met nog maar 35 seconden op de klok en in balbezit, namen de interim-trainers Erwin Jansen en Erwin Buijs een Tim-Out om duidelijke afspraken te maken voor de nog resterende speeltijd. Met nog vijf seconden te gaan werd er door Tachos onnodig balverlies geleden en maakte Houten hier dankbaar gebruik van, door te scoren met een snelle tegenaanval. Eindstand 19-19

Vierde plaats

De maand december heeft door hard werken alsnog een verdiend punt opgeleverd, waardoor het nog steeds spannend blijft aan de kop van de Eredivisie. Hellas en Houten delen de eerste plaats met 22 punten de Tachos staat knap vierde met 17 punten. Met nog één wedstrijd te gaan dit jaar, de bekerwedstrijd tegen onze buren uit en in Waspik op donderdag 21 december, aanvang 20.30 uur, hebben de heren een welverdiende korte winterstop verdiend.
We begroeten u anders graag weer in 2018 en wensen u alvast fijne feestdagen. Volgende thuiswedstrijden: 13 januari, 20.00 uur thuis tegen Venlo en op 20 januari tegen Aalsmeer, aanvang 20.30 uur.