Jeugdopleiding

Handbal, een sport die door de successen van o.a.. de Nederlandse Handbaldames in de afgelopen jaren een stuk bekender is geworden in Nederland. Maar in Waalwijk leeft deze sport al velen tientallen jaren. Tachos Waalwijk is daar al 66 jaar het levende bewijs van.

Een warme familievereniging voor jong en oud met een sterke jeugdopleiding en een vlaggenschip dat uitkomt in de Nederlandse Handbal Eredivisie. Een ambitieuze-, maar tevens gezellige vereniging waar ruimte is voor iedereen. Tachos spant zich al geruime tijd fors in om de handbalsport lokaal en regionaal op de kaart te zetten, de Gemeente Waalwijk en bedrijven in de regio mee te krijgen, want volgens insiders is het een zeer dynamische- en fantastische sport die iedereen eens geprobeerd- en gezien zou moeten hebben!

Daarnaast is het jaarlijkse Schoolhandbal Toernooi Waalwijk een voorbeeld van hoe de sport door kinderen (die nog onbekend zijn met de sport) ontdekt wordt. Met veel enthousiasme en fanatisme doen honderden basisscholieren uit de Gemeente Waalwijk mee aan dit spraakmakende evenement, dat ook bij veel ouders herinneringen uit hun eigen jeugd op roept. Handbal is namelijk een fantastische teamsport, waar voor iedereen kans is om te scoren! Snel de aanval zoeken en ondernemend zijn is hierbij belangrijk, want in het spel zit volop dynamiek, passie en emotie.

klaarstomen voor Oranje

Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen bij Tachos terecht om de handbalsport te beoefenen. In de jeugd wordt er vooral gefocust op plezier beleven aan het spel en alles spelende wijs leren. De eerste jaren zijn belangrijk om het teamgevoel en enthousiasme in het spel te krijgen en eenmaal ouder worden de trainingen bij de jeugd serieuzer en intensiever. Tachos wordt al jarenlang geroemd om hun sterke jeugdopleiding, waar talentvolle jeugdspelers op een intensieve, serieuze en leerzame manier worden begeleid in hun handballoopbaan. Tachos heeft al vele handbaltoppers mogen opleiden in hun weg naar bv. het Nederlands team. Deze weg vergt van zowel de spelers als de trainers, maar ook familie en andere betrokkenen veel tijd en doorzettingsvermogen.

Menig talent traint naast de wekelijkse trainingen bij Tachos ook nog bij Handbalschool Brabant, het Regionaal Talenten Centrum of in sommige gevallen op Papendal met het Nederlandse team. Een enorme drive, passie en doorzettingsvermogen wordt gevraagd van de spelers om op het hoogste niveau terecht te komen en Tachos helpt hun spelers daar op alle mogelijke manieren bij. Dat Tachos steengoed is in het opleiden van toekomstige Oranje-talenten bleek eens te meer afgelopen jaren. Jeugdspeler van het eerste uur, Niels Versteijnen, verruilde op 18-jarige leeftijd het Waalwijkse voor een professionele handbalcarrière bij de Duitse landskampioen SG Flensburg/Handewitt en komt daarnaast nu uit voor het Nederlandse A-team.

The road to success

Tachos investeert veel tijd, energie en geld in het klaarstomen van deze jongens. De club vindt het belangrijk dat de jongens op individueel niveau alles uit zichzelf kunnen halen en dit ook laten zien in het eerste team.

Naast Niels Versteijnen zijn er veel ambitieuze jongens bij Tachos die helemaal klaar zijn om alles uit hun handbalcarrière te halen en Tachos wil de komende jaren samen met deze jongens groeien naar nog meer succes! Wij zijn continue op zoek naar partners die ons op dit pad willen helpen. Danwel als trainer/ coach danwel met financiële ondersteuning die hiervoor keihard nodig is!