JOCHEM VAN HOUTUM MAAKT OVERSTAP NAAR TACHOS

Jochem komt over van Handbal Houten en is 18 jaar oud. Hij volgt momenteel de opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Jochem, afkomstig uit Heesch, startte met handballen bij Olympia ’89 in Oss en maakte na ’n aantal seizoenen de overstap naar Houten. Dit vanwege de goede mogelijkheden en faciliteiten om jeugdspelers op te leiden. Hier heeft hij met het A-jeugdteam ‘landelijke Divisie’ gespeeld en hij kwam daarnaast nog eens uit voor het combinatie-team Nieuwegein/Houten NHC 1 waarmee ze in de 1e divisie speelden. Zo heeft hij zijn handbal-skills en wedstrijdervaring verder kunnen uitbouwen.

Nu wil hij zijn handbalcarrière voortzetten bij het Waalwijkse Tachos. ‘De kans om in de eredivisie te spelen met jonge jongens uit mijn omgeving was voor mij doorslaggevend om de overgang naar Tachos te maken.’ Het voelt voor hem als een juiste stap en gelijk al vertrouwd om samen met dit jonge team verder aan zijn handbalopleiding- en toekomstige ambities te werken. Van Houtum wil deze nieuwe uitdaging gebruiken om in de komende jaren zoveel mogelijk ervaring op te doen en veel te leren op eredivisieniveau.

Ook trainer Fred Michielsen kijkt uit naar de samenwerking met Jochem. Hij vindt dat de komst van Van Houtum past in de speelwijze die ze neer willen gaan zetten. ‘De selectie wordt zowel kwalitatief als kwantitatief versterkt en er ontstaan extra mogelijkheden op div. posities.’ Ook sluit het mooi aan bij de filosofie van Tachos Handbal om zoveel mogelijk Brabantse jongens in de regio te behouden. Dit met de intentie deze jongens zoveel mogelijk op eredivisieniveau te laten spelen, ervaring op te doen en verder op te leiden! Wellicht kan dit als springplank dienen naar een verdere stap richting de Beneliga of andere mogelijkheden.

Ondanks het toch wel vreemde einde van het afgelopen seizoen kijkt Tachos Handbal uit naar een nieuw- en uitdagend seizoen 2020/21 in de Eredivisie. Mede dankzij deze nieuwe aanwinst!