Motivatie en (spel)plezier zorgen wederom voor succes bij Red-Rag Tachos

Met alweer de zevende overwinningen op een rij en een 3e de plaats in de stand van de Eredivisie handbal. Dan kan het niet anders dan dat er plezier van de gezichten van de spelers van Red-Rag Tachos afdruipen. Zeker als je dat behaalt tegen een topteam als de Lions uit Sittard/Geleen

Uitslag: Lions – Red-Rag Tachos 23-26.

Het is niet alleen de huidige stand zegt de nestor van dit team, “Kevin Okkers”. Met hoofdzakelijk 17, 18 en begin twintigers in dit team is Kevin met 27 jaar jong, de oudste speler van dit zeer jeugdige team. Het is met name een zeer hechte groep, die zowel in als buiten het veld veel plezier met elkaar hebben. Natuurlijk speelt handbal kwaliteit hierbij ook een rol, maar uit de inmiddels 12 jaar eredivisie ervaring (9 jaar Tachos en 3 jaar Quintus) weet ik dat andere factoren hierbij eveneens een belangrijke rol spelen.

Het begint met motivatie, het beter willen doen dan voorheen, plezier en het echt willen werken, samenwerken als een team. Dat zijn de factoren die deze zeer jonge en getalenteerde groep laat zien. Dat geld voor alle spelers, of het nu Niels Versteijnen betreft die er deze wedstrijd weer 14 ingooit of Alberto Pijnenborg die als 2 e de keeper achter Arjan Versteijnen zijn speelminuten sprokkelt of Cas Verbunt die dit jaar als zeer jonge aanvoerder en als speler zijn kwaliteiten op Eredivisie niveau laat zien. Het geld voor iedereen die betrokken is bij Tachos.

Hier zie ik ook mijn taak om naast Cas Verbunt spelers te helpen om rust te behouden en als het even tegenzit te motiveren om niet het koppie te laten hangen. Want aan negativisme hebben we niets, vervolgd Kevin Okkers. Iedere speler wil zich overtreffen t.o.v. afgelopen seizoen, maar ook de analyses, coaching en het wedstrijdgericht trainen maken het verschil, tot op heden in de prestaties van dit seizoen.

Terug naar het wedstrijdverloop van afgelopen zondag, waarin jullie hebben gespeeld tegen de voormalig Tachos speler Sverre Jansen, die dit seizoen de overstap heeft gemaakt naar Lions.
Dat was natuurlijk heel bijzonder, dat begon al met allerlei spelden prikjes via de sociale media, in de aanloop naar deze wedstrijd. Daarnaast zijn dat natuurlijk wedstrijden die je graag wil spelen, niet alleen omdat Sverre daar speelt, maar ook omdat dit met name leuke en spannende wedstrijden zijn. De spanning was ook merkbaar bij Sverre, hij kon helaas zijn kwaliteiten deze wedstrijd onvoldoende tonen. Wat ook een verdienste was van ons.

Het liep in de eerste helft gelijk op, mede doordat Lions, 3 snelle tegenaanvallen/ breaks achter elkaar van Arjan wist te onderscheppen. Dat is een kwaliteit van Arjan, maar soms ook een risico in zijn spel. Echter wisten wij naar 20 minuten door een goede focus en prima samenspel uit te lopen naar een ruststand van 10-14. Waar zelfs een mandekking op Niels Versteijnen niets aan kon veranderen.

De 2e de speelhelft vertoonde eenzelfde beeld, waardoor Red-Rag Tachos uit kon lopen naar een 16-21 voorsprong. Dan merk je dat de concentratie wat terugloopt, wat zorgde voor onzorgvuldigheid in de afronding en Lions de gelegenheid gaf om terug te komen tot 20-21. Een Time-out zorgde weer voor de nodigde scherpte en motivatie, zodat we uit konden lopen naar een eindstand van 23-26.

Als dit team de motivatie, plezier en het goede samenspel, de gehele wedstrijd en de rest van het seizoen dit weet vast te houden. Dan voorspel ik dat wij voor een positieve verrassing kunnen zorgen. Waarbij ik zelfs minimaal een 2 e de plaats aan het einde van de competitie durf te benoemen, zegt de Kevin Okkers zeer overtuigend als slot betoog.

Hopelijk laten de spelers dat volgende week zondag alweer zien tijdens de uitwedstrijd tegen Bevo uit Panningen. Daarna op 09 december wordt van eveneens een uiterst spannende wedstrijd, namelijk tegen de huidige nummer 2 Hellas uit Den Haag, staat dan op het programma. Aanvang 20.30 uur, sporthal de Slagen.
Voorafgaand speelt de A1 dan thuis, ook tegen Hellas, aanvang 18.30 uur. Dat wordt weer een mooi avondje Tachos Handbal op 09-12, omlijst met activiteiten en afsluitend met DJ YOURI!! Dus zet 09 december alvast in je agenda!

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook; “TachosHandbal’ en natuurlijk onze website “www.tachsohandbal.nl”.