OLDSTARS WALKING HANDBAL

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Wij bij Tachos zijn dit jaar zelf 65 plus en dragen hier graag ons steentje bij door walking handball aan te bieden op de maandagmorgen van 9 tot 10 uur!

Tachos introduceert Walking Handball

Het Nationaal Ouderenfonds en Het Nederlands Handbal Verbond hebben de handen ineengeslagen en de nieuwe spelvorm OldStars walking handball gelanceerd. OldStars walking handball is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel, hierdoor wordt de sport geschikt voor de wat oudere handballers onder ons! De spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Het walking handball draait om gezond en fit blijven in combinatie met socialisatie in/rondom de sportvereniging. Dit sluit aan bij de kernwaarden van Tachos bij het walking handball: ‘ontmoeten, meedoen en bewegen’. Het mooie handbalspelletje inzetten als bestrijdingsmiddel tegen eenzaamheid onder ruim 2.5 miljoen ouderen, daar maakt Tachos zich graag hard voor.

Frank van Ommen, een zeer vitale 60-plusser met veel handbalervaring als trainer en speler van Tachos, ziet als organisator en trainer van het walking handball de grote voordelen in. “OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen”.

Door het starten met walking handball willen we ons met Tachos door-ontwikkelen als een 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Dit sluit aan bij de afspraak die Tachos heeft gemaakt in het Waalwijks Sportakkoord.

De trainingen worden in de sporthal uitgeoefend, met een lekker bakje koffie achteraf. Dit doen we op de maandagmorgen van 9 tot 10 uur onder leiding van trainer Frank van Ommen. De doelgroep van walking handball is in principe voor de 55+ers, maar jonger is natuurlijk ook van harte welkom! We hopen dat er zeker ook een aantal oud-leden zijn die deze kans grijpen om weer bij Tachos te spelen!

Heb je interesse in het walking handball bij Tachos? Of vragen? Schroom niet en stuur vrijblijvend een mailtje naar info@tachoshandbal.nl. Je mag altijd 4x gratis mee proeftrainen.