Over Tachos

Leuk dat je ons online bekijkt! Hier vind je een berg informatie over alle teams, over handbal en over Tachos Handbal. Nog leuker vinden we het om jou in het echt tegen te komen op het veld of langs de lijn! Aarzel dus niet en neem contact op, of kom op een wedstrijddag naar de Sporthal.

Wij zijn Samen Sportief in de breedste zin van het woord. Met verschillende jeugdteams vanaf de F leeftijd tot aan een recreantenteam waarvan de oudste… nee, dat zeggen we niet! Bij ons kun je recreatief spelen en als de wil en het talent er is, ook doorstromen in de topsport. Dit blijkt wel uit de verschillende jeugdteams die in de landelijke handbaldivisies mee spelen en natuurlijk onze trots, Heren 1 in de Nederlandse Eredivisie.

Handbal

Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen bij Tachos leren handballen. In de jeugd wordt er vooral gefocust op plezier beleven aan het spel en alles spelenderwijs leren. De eerste jaren zijn belangrijk om het teamgevoel en enthousiasme in het spel te krijgen en eenmaal ouder, worden de trainingen bij de jeugd serieuzer en intensiever, meer gericht op techniek en tactiek. Naast handbal geven we in de trainingen en wedstrijden ook aandacht aan sportief en respectvol gedrag van spelers. Richting elkaar, de leiding en de scheidsrechters!

Wij van handbal adviseren handbal!

Oprecht vinden wij handbal de leukste sport die bestaat. We doen dan ook ons best om onze omgeving kennis te laten maken met deze snelle, dynamische sport. Dat doen we onder andere door al jaren het School Handbal Toernooi voor de Waalwijkse basisschooljeugd te organiseren. Daarnaast helpen we basisscholen met bewegingsonderwijs door daar Clinics te geven. We zijn er ook van overtuigd dat het bijwonen van een (Ere) Divisie wedstrijd iedere toeschouwer enthousiast maakt voor de sport.

Een vereniging!

We zijn een echte vereniging die er samen met alle betrokkenen voor zorgt dat leden met plezier kunnen handballen. Veel van onze trainers, coaches en scheidsrechters komen uit de eigen club. Van alle leden en teams wordt een actieve bijdrage verwacht, bv door te tafelen, dweilen of fluiten. Ouders zitten in de verschillende commissies of organiseren bijvoorbeeld een kamp. Samen doen we aan activiteiten om de clubkas te spekken. Een vereniging is geen sportschool…, iedereen draagt zijn steentje bij. Kom je bij ons handballen, dan hoort meedoen er bij!