Red Rag Tachos behoudt zicht op Top klassering!

Door een zeer overtuigende en verdiende overwinning tegen Aalsmeer houdt Red Rag Tachos zicht op een plaats voor de Play-offs. Het blijft dus onverminderd spannend aan de kop van de eredivisie! In Sporthal de Slagen werd er afgelopen zaterdag met 38-22 gewonnen. Binnen tien minuten stond de Waalwijkse ploeg op een 8-1 voorsprong, Waar gezien de start van de eerste helft, een 8-1 voorsprong binnen tien minuten, het verschil nog veel groter had kunnen zijn.

Uitslag: Red-Rag Tachos –Aalsmeer 38-22.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd jeugdinternational Niels Versteijnen nog verrast met een leuke attentie vanwege zijn bijzondere prestatie in Duitsland. Niels werd bekroond met een prijs voor het mooiste doelpunt in de maand December door de Duitse Handbalbond. Een prestatie waar hij zeer trots op kan zijn.

Eerste helft met twee gezichten

De eerste helft begon voor Tachos zeer voortvarend. Niels Versteijnen liet haast een soort gelijke winnende score zien als in Duitsland, door een uitstekend gespeelde break-out met zijn broer Arjan. Mede door dergelijke acties en een uitstekend spelend collectief liep Tachos binnen 10 minuten uit naar een riante 8-1 voorsprong. Daarna stagneerde het spel en het leek erop dat Aalsmeer beter zicht kreeg op het spel van Tachos. De mannen van Aalsmeer wisten de stand tot 8-5 terug te brengen, waar Tachos in de eerste helft toch de betere partij bleef en zo gingen de teams met een 14-9 stand de kleedkamer in.

De talentvolle jeugd klopt op de deur

Na wat duidelijke woorden en omzettingen door trainer Paul Coenders stond het direct beter. Met uitstekend verdedigend werk van o.a. Kevin Okkers. Okkers had in de tweede helft een zeer belangrijke rol had in het veld en op deze manier werd de midden-opbouw van Aalsmeer uitstekend aan banden gelegd. Maar ook andere spelers van Tachos kwamen in de tweede helft beter tot hun recht, zoals Duncan Hoost en Sander van Geel die steeds meer speelminuten afdwingen. Dit leverde mooie, aanvallende combinaties op en geweldige doelpunten vanuit alle posities.

Ook de talentvolle jeugd deed een zeer verdienstelijke duit in het zakje. Meerdere jeugdspelers kloppen al geruime tijd op de deur, maar door blessures waren ze even uit de roulatie. Echter gaven zij zaterdag weer een duidelijk signaal af. Trainer van de heren A1, Vladan Mijalkovic, mag dan ook zeer trots zijn op zijn pupillen; Mikolay, Pieter, Jochem en Michiel. Allen lieten zaterdag zien dat zij graag willen en kwaliteit hebben om op termijn door te groeien naar Heren 1. Want kansen zijn er voor de toekomst, zeker als de gehele (vrienden) ploeg in zijn geheel bij elkaar gehouden kan worden.

Blijvend spannend aan kop

Door de winst van alle ploegen aan de kop van de Eredivisie blijft het onverminderd spannend. Tachos behoud een vierde plaats en staat momenteel vier punten achter om mee te kunnen strijden in de spannende play-offs. Voor Tachos blijft het zaak punten te blijven pakken, te beginnen met aanstaande zaterdag uit tegen Rotterdam en de week daarop vindt thuis in Waalwijk de thriller tegen Arnhem plaats.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd hier