Red Rag Tachos is ook de baas in Amsterdam!

Red-Rag Tachos heeft een zware week, met drie wedstrijden in 7 dagen. Daarom is het heerlijk om de eerste wedstrijd van deze drie alvast te winnen. Zeker tegen de (be)vriendenploeg Aristos uit Amsterdam.

Uitslag: Aristos – Red-Rag Tachos 27-33.

Afgelopen week hebben de bevriende ploegen Aristos en Tachos elkaar via de sociale mediakanalen bestookt met uitdagende en ludieke woorden en beelden. Ondanks de bluf zoals je dat vanuit Amsterdam mag verwachten, bleef Tachos met uitstekend spel “baas in Amsterdam”.
Ik ben trots op deze jongens zegt trainer “Paul Coenders”. Wederom zorgt keihard werken als team voor deze uitoverwinning. Aristos is een lastig te bespelen en onvoorspelbare ploeg, maar de teamprestatie en onze kwaliteit heeft wederom de doorslag gegeven.
We begonnen erg sterk en namen een verdiende 2-6 voorsprong, mede door een uitstekende dekking. Door verslapping en niet goed staan in de dekking kwam Aristos goed terug. Met in de laatste minuut zelfs nog 2 tegendoelpunten werd de rust stand uiteindelijk onnodig 14-14.
In de rust is orde op zaken gesteld, waarbij focus op het spel werd gevraagd in plaats van je laten afleiden door het feestgedruis langs het veld bij Aristos. Dat heeft gewerkt want Red-Rag Tachos liep met snel spel uit naar 16-21. Maar zoals ook in de eerste helft het geval was, kwam Aristos weer goed terug door enigszins vreemde 2 minuten straffen en 7 meters tegen. Waar onder andere de 2 minuten straf voor Stef van Lankveld, waar nogmaals 2 minuten aan werden toegevoegd door praten naar de scheidsrechter.

Ondanks deze straffen wist Red-Rag Tachos zich goed te herpakken, door mooie snelle tegenaanvallen, maar vooral door een uitstekende dekking waar Aristos met 2 man meer, zelfs niet tegen wist te scoren. Ook op het eind toen Aristos een alles of niets poging deed, door de keeper eruit te halen en met een veldspeler meer te gaan spelen mocht het niet baten. Tachos scoorde in deze fase zelf, 3 snelle doelpunten. Waaronder een doelpunt door de uitstekend keepende Arjan Versteijnen, vanuit het eigen doelgebied. Zijn eerste Eredivisie doelpunt als keeper!

Een verdiend verschil op het einde zorgt voor een mooie vierde plaats in de huidige stand van de competitie. Waar zaterdag eindelijk weer eens thuis gestreden gaat worden tegen de nummer vijf “E&O” uit Emmen. Op deze zaterdag speelt ook de A1 thuis voordat de H1 van start gaan.
Maar eerst woensdag a.s. om 20.00 voor de landelijke beker tegen Atomium ‘61’ uit Rotterdam

Wil je Red Rag Tachos blijven volgen. Dat kan via Facebook en natuurlijk onze website “www.tachsohandbal.nl”.