Red-Rag Tachos miste de echte overtuiging om te winnen!

Als de mannen van Red-Rag Tachos in de eerste helft meer overtuigd waren van hun mogelijkheden en kwaliteiten dan had er wellicht veel meer in gezeten, tegen de nummer twee van de Eredivisie Handbal, Hellas uit Den Haag.
Uitslag: Red-Rag Tachos – Hellas 23-24.

De nederlaag tegen een sterk team als Hellas is zeker geen schande, maar wel jammer aangezien er meer ingezeten had. Dat is ook hetgeen wat je hoorde na afloop van de wedstrijd. Daarnaast spraken zowel de vele aanwezige supporters als de tegenstander zich na afloop uit, over de soms vreemde beslissingen van de heren scheidsrechters, welke zeker niet in het voordeel van Red-Rag Tachos waren.

Beter spel

Gelukkig was het spel ten opzichte van de laatste verloren wedstrijd tegen Bevo veel beter, stelden de interim-coaches Erwin Buijs en Erwin Jansen vast. Ook trainer Paul Coenders zag dat via Livestream vanuit Duitsland, waar hij nog een week op trainingsstage is bij het Nationale Damesteam tijdens het WK Handbal.
Helaas hebben de nummers 1 en 2 hierdoor wat meer afstand van ons genomen, maar het zit allemaal zo dicht bij elkaar dat het nog steeds te overbruggen is. De schade is hierdoor beperkt en zijn er nog zeker mogelijkheden voor een goede topklassering.

Handbal leeft ook in Waalwijk

Handbal stijgt in populariteit. Niet alleen door en bij het Nationale dames handbalteam op het WK in Duitsland en op TV (Ziggo-sport), maar ook in Waalwijk was het duidelijk te merken op de gezellige en volle tribunes in sporthal De Slagen.
Mede door het ruim aanwezige en enthousiaste publiek, werd er een uiterst vermakelijke en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Met aan beide kanten zeer aanvallend spel, doordat er veelvuldig een extra veldspeler in werd gezet voor de keeper, was het uiterst attractief. De ploegen waren tot vlak voor de rust aan elkaar gewaagd. Door goed keeperswerk van de doelman van Hellas en enkele
verrassende beslissingen van de heren scheidsrechters liep Hellas bij rust uit naar 11-14.

Inhaalrace

Na de rust werd de inhaalrace direct ingezet, door op een uitstekende wijze een 7 meter (penalty) te stoppen, door doelman Arjan Versteijnen. Ook de uitsluiting van een Hellas speler, direct rood, door een rugby actie op Kevin Okkers bood mogelijkheden.
Hellas hield met een man minder echter goed stand. De inhaalrace kostte veel kruim, maar door de ondersteuning van het enthousiaste publiek vond Red-Rag Tachos nieuwe energie en bracht Duncan Hoost de stand terug naar 21-22.
Met nog maar vier minuten te gaan leek het erop dat Red-Rag Tachos het gat helemaal ging dichten, waardoor het tot aan het einde spannend bleef.

Met nog maar vijf seconden te gaan, onderschepte Kevin Okkers vanaf de middenlijn de bal en had er minimaal een puntje ingezeten. Echter mocht het van de heren scheidsrechters niet zo zijn en floten zij met de nodige ophef de actie af.

Helaas heeft de maand december nog niet de gewenste punten mogen opleveren, hopelijk zit er volgende week nog een december verrassing in, tegen de nummer 1, in en tegen Houten. We begroeten u anders graag na de winterstop weer en wensen u alvast fijne feestdagen. Volgende thuiswedstrijden: 13 januari, 20.00 uur thuis tegen Venlo en op 20 januari tegen Aalsmeer, aanvang 20.30 uur.