Een sterk verdedigend collectief bezorgt Red Rag Tachos bij BFC in Beek belangrijke punten.

Wederom een uitwedstrijd winnen, in het Limburgse handbal bolwerk, is niet vanzelfsprekend. Ondanks dat de huidige competitiestand, Red Rag Tachos 4e de plaats (10 punten) en BFC een gedeelde laatste plaats (5 punten), anders doet vermoeden. Uitslag: BFC – Red-Rag Tachos 25-30.

In deze spannende en zeer leuke competitie zijn al meer gerenommeerde ploegen die in Beek de punten hebben laten liggen. BFC en Red-Rag Tachos trokken daarom in het begin ook gelijk op, waarna Tachos door goede en veelvuldige uitgespeelde snelle tegenaanvallen uit kon lopen naar 6-9. Door 2 minuten straffen aan Tachos zijde werd de voorsprong tenietgedaan en kon BFC weer terugkomen naar een 14-14 ruststand.

De tweede helft vertoonde exact hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Red-Rag Tachos liep uit door sterk aanvallend spel en een solide dekking waar Chris Klessens de 2e de man positie uitstekend overnam van Niels Versteijnen. Die weer topscorer was met 12 doelpunten. Maar ook de andere spelers, waaronder Stef Lankveld, Sander van Geel en Kevin Okkers bleven scoren. Het was het met name het sterke collectief en het constante niveau die ervoor zorgden dat de overwinning met Tachos terug naar Waalwijk ging.

Dat gaf trainer Paul Coenders op het einde ook weer de gelegenheid om de talenten van Red Rag Tachos heren A1, Jochem en Matthijs speelminuten te gunnen op de Rechteropbouw en de Rechterhoek.

Een belangrijke bijdrage in deze overwinning is er ook voor de medisch staf. Onder leiding van de fysiotherapeuten Brechje Moerlands, Lars Groenen en hersteltrainer Pascal Trimbach, hebben zij iedereen weer wedstrijdfit kunnen krijgen. Helaas wordt er door een blessure van Duncan Hoost aan het einde van de wedstrijd. Gelukkig niet zijn knie maar zijn Hamstring, nogmaals een beroep gedaan op hun kwaliteiten. Want zaterdag 11 november staat de altijd enerverende uitwedstrijd bij Aristos te Amsterdam op het programma.

Zaterdag 18 november wordt er dan eindelijk weer een thuiswedstrijd gespeeld tegen E&O. Wil je Red Rag Tachos ook al die uitwedstrijden blijven volgen. Dat kan via Facebook; “TachosHandbal’ en natuurlijk onze website “www.tachsohandbal.nl” .