Tachos Handbal start voorbereidingen en wil volgende stap maken!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Midden in een zeer turbulente tijd waarbij de Corona-problematiek veel aandacht van eenieder vraagt, er alom onzekerheid bestaat, dus ook vraagtekens omtrent het verdere verloop van de Handbalcompetitie, zo heeft Tachos met een positieve blik op de toekomst toch al een begin gemaakt met de voorbereiding op het volgende seizoen 2020-21.

De eerste stap was het vastleggen van Fred Michielsen die vanaf Juni as. als trainer-coach van Heren 1 in Waalwijk zal gaan starten. Tachos Handbal wil nu langzaam de vruchten plukken van z’n goede jeugdopleiding- en de flinke inspanningen uit de afgelopen jaren omzetten in resultaat. Michielsen ziet juist dát als een mooie uitdaging om deze jongste Eredivisieploeg door te ontwikkelen, de selectie verder te laten groeien en jonge spelers zowel individueel als ook in teamverband beter te maken!

Fred wilde graag in Brabant werken, bij voorkeur op Eredivisieniveau. Hij ziet in Tachos een gezonde-en ambitieuze vereniging maar ook een selectie met mogelijkheden. Aandachtig heeft hij de ontwikkelingen van de Tachos- jeugdopleiding gevolgd en vastgesteld dat het eerdere landskampioenschap met de A-jeugd geen incident is geweest. Ook de huidige talentvolle jeugdteams bieden hem voldoende aanknopingspunten om op termijn naar iets moois toe te werken. Zijn persoonlijke visie en de ontwikkeling die hij als trainer-coach heeft doorgemaakt- en verder wil doortrekken, sluiten goed aan op de ambitie van Tachos. Tevens wil hij het werk van vertrekkend coach Vladan Mijalkovic voortzetten ‘en zien dat we met attractief, snel en technisch verzorgd handbal tot goede resultaten komen, kortom stappen gaan maken richting de top van de Eredivisie’.

Daarnaast speelt het gevoel een belangrijke rol want het is toch steeds een wens geweest om Tachos te trainen. Temeer hij het verleden van de club goed in beeld heeft en als Brabantse handballiefhebber opgroeide met de namen van de gebroeders Coenders en van Mierlo, Bassa, Janssen, Nijdam, Konitz die onder leiding van Gio Antonioli en later Pjotr Konitz indruk op de Nederlandse handbalvelden wisten te maken! Dus enige trots is hem niet vreemd nu hij deze volgende uitdaging aangaat!

Samen met de technische commissie van Tachos zijn de eerstvolgende inspanningen erop gericht de huidige selectie bij elkaar te houden en verder te versterken. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat ons dit gaat lukken’ aldus Gilbert van Ommen, lid TC Tachos Handbal. Zo kunnen we daarmee de basis leggen voor een volgende sportieve stap vooruit!’

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]