TACHOS VERSTERKT SELECTIE MET ESPEN KLOMP

Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht, is Tachos blij om wederom een nieuwe aanwinst aan de selectie te kunnen toevoegen.

Na vier jaar PSV Handbal en vier jaar Bevo HC, sluit het jonge talent Espen Klomp volgend seizoen aan bij Red-Rag Tachos. De gevarieerde opbouwer speelde de afgelopen jaren in de landelijke jeugddivisie en zal in Waalwijk voor het eerst op seniorenniveau gaan meedraaien. “Ik kijk er erg naar uit om bij Tachos die uitdaging aan te gaan. Er zijn veel jonge spelers waarmee we kunnen gaan bouwen aan een succesvolle Brabantse ploeg”, aldus Klomp. Het handballen gaat hij komend jaar combineren met het vijfde jaar Gymnasium in Helmond. Klomp is een talentvolle, technisch vaardige speler, handbalslim en met het nodige spelinzicht. Hij wil zich o.a. als middenopbouwer verder ontwikkelen en doet dit daarom graag bij Tachos op eredivisie niveau. Hij weet dat het zwaar zal worden, met name het fysieke gedeelte, maar wil die uitdaging zeker aangaan! Espen past prima in de handbalvisie van Tachos, de intentie om Brabantse jongens op eredivisie uit te laten komen en door te laten groeien.

‘Het feit dat we naast Tachos en Dynamico, nu ook GHV in de eredivisie zien, vergroot wellicht de aandacht voor handbal in de provincie. Bovendien is het goed dat we gezamenlijk proberen talentvolle Brabantse jongens voor onze clubs in de regio te behouden’, zegt coach Fred Michielsen. ‘Daarnaast krijgen oudere jongens in onze selectie een voorbeeldfunctie-, een heel andere rol; zij moeten namelijk deze jonge jongens samen met ons opleiden en ondersteunen.’ Op deze manier verwacht de selectie van Tachos een mooi seizoen tegemoet te gaan.