Tachos wint ook derde thuisduel

De handballers van Red-Rag Tachos blijven hun thuisduels in de eredivisie winnen. Zaterdag werd Rotterdam Handbal in Waalwijk met 26-19 (14-10) verslagen.

Tachos begon aardig aan de wedstrijd en bouwde gestaag een voorsprong op. Na twintig minuten stond de ploeg van coach Paul Coenders met 10-6 voor. Doelman Arjan Versteijnen keepte een uitstekende eerste helft en stopte – na een tijdstraf voor Stef van Lankveld – heel knap een strafworp. Duncan Hoost scoorde vervolgens op fraaie wijze en ook Niels Versteijnen schoot een paar keer heel knap raak. Bij rust was de marge van vier daardoor nog steeds intact.

Na de pauze liep de thuisploeg binnen zeven minuten uit naar 19-11. Op dat moment stopte Arjan Versteijnen ook de tweede Rotterdamse strafworp. Met nog een kwartier te gaan stond het 22-12 en liet Tachos zich soms verleiden tot gallery-play ten einde de seizoenkaartenactie nog een impuls te geven. In dat kader was het achterwaartse schot waarmee Duncan Hoost scoorde magistraal, al was het jammer dat juist die treffer werd afgekeurd.

In de slotfase maakten de A-jeugdspelers Jochem Brouwer en Pieter van der Velden nog hun eredivisiedebuut namens Tachos dat de wedstrijd rustig uitspeelde maar Rotterdam wel in de gelegenheid stelde de schade te beperken: 26-19. Niels Versteijnen werd topscorer met acht goals.