Team Tachos Walking Handball gaat van start

De kick-off Walking Handball op 11 september leverde zóveel belangstelling op, dat handbalvereniging Tachos daadwerkelijk van start kan gaan met een Oldstars-team. Op maandag 18 oktober vindt de eerste training plaats. Met zo’n tien startende leden is er nog volop ruimte voor nieuwkomers. Trainer Frank van Ommen kijkt er naar uit: ‘Het gaat om bewegen, maar vooral om ontmoeten en samenzijn met een gezellige groep.’

Niet rennen, maar wandelen. Het tempo ligt tijdens Oldstars Walking Handball lager dan tijdens het reguliere handbalspel. Zodat 55-plussers op een veilige en verantwoorde manier kunnen meedoen, zonder blessuregevaar. “De trainingen zijn er niet minder leuk om”, verzekert trainer Frank van Ommen. “Integendeel zelfs. Er zijn heel veel leuke spelvormen en oefeningen mogelijk. Ook kunnen we allerlei verschillende materialen gebruiken. Van een zachte bal tot een tennisbal of shuttle. Ideeën genoeg! We bepalen met de groep hoe groot het speelveld is en met hoeveel mensen we een team vormen. Daarin zijn we heel flexibel. Gezelligheid staat echt voorop bij Oldstars Walking Handball.”

Veel belangstelling

Frank van Ommen is al heel wat jaren professioneel handbaltrainer. Toen hij op uitnodiging van Sama Walking Football Waalwijk (spelend bij WSC) een clinic door oud-handbalprof Léon van Schie bijwoonde, bedacht hij zich dat walking handball ook in ‘handbalstad’ Waalwijk niet mocht ontbreken. Kort erna ondertekende zijn club Tachos het Waalwijks Sportakkoord, waarbij meer sport en beweging door ouderen een belangrijke doelstelling is. “Dat gaf het laatste zetje”, aldus Frank. “Binnen Tachos zijn we aan de slag gegaan om de mogelijkheden te verkennen. Op 11 september organiseerden we een kick-off, waarvoor we Léon van Schie uitnodigden. De belangstelling was verrassend groot, zo’n 25 mensen deden mee! Daarvan gaf een groot deel aan graag vaker te willen handballen.” Hij lacht: “Een zeer vitale dame van 82 jaar stond een week later zelfs alweer voor de deur, in de hoop direct weer mee te kunnen doen. Ze moest helaas nog even geduld hebben. We hebben onder alle belangstellenden eerst gepolst op welk tijdstip mensen graag willen trainen. Zo kwamen we uit op de maandagochtend.”

‘Gezelligheid net zo belangrijk’

Zo’n 10 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor het wekelijkse uurtje Walking Handball. Trainer Frank weet zich daarbij gesteund door fysiotherapeuten van Fysiotherapie Elegance en Fysio Totaal Waalwijk, die ook partners zijn in het Lokaal Sportakkoord. Hij hoopt en verwacht dat er nog veel meer senioren zich zullen aanmelden. “Iedereen is welkom, ook toeschouwers”, benadrukt hij. “Het gaat namelijk niet alleen om bewegen, maar ook om ontmoeten en samenzijn. Na de training drinken we gezellig koffie met elkaar, er is alle tijd voor een praatje.”

Gratis proeftrainingen

Het team Tachos Oldstars Walking Handball start op maandag 18 oktober. De training vindt elke maandag van 09.00 tot 10.00 uur plaats in Sporthal De Slagen, De Gaard 2 in Waalwijk. Bij voldoende belangstelling wordt mogelijk nog een extra trainingsuur toegevoegd. Wie kennis wil maken, mag 4x gratis meetrainen alvorens lid te worden van handbalvereniging Tachos. Neem voor meer informatie of uw aanmelding contact op door een mail te sturen aan info@tachoshandbal.nl. Wilt u alleen komen kijken, dan hoeft u zich niet aan te melden.