‘Tido Bierkens verlengt bij Tachos’

Tachos Handbal is blij te kunnen melden dat Jong Oranje international Tido Bierkens ook volgend seizoen voor de Waalwijkse club zal gaan uitkomen. Na div. goede, constructieve gesprekken heeft de 19-jarige Tido Bierkens besloten bij Tachos te verlengen. Hij ziet met deze jonge groep handballers voldoende perspectief en uitdaging om ook volgend seizoen in de Eredivisie tot een goed seizoen te komen en persoonlijk verder te groeien.

Tido is eerder vanuit het Drunense Avanti bij Tachos aangesloten en daarna via het opleidingsteam landelijke A jeugd van Tachos Handbal ingestroomd bij Heren 1, waar hij nu terug kan kijken op z’n eerste volledige seizoen in de Waalwijkse hoofdmacht. De voorbije 2 jaren is hij lid geweest van de talentenselectie van het NHV die trainen en intern zijn op de Handbal Academie Papendal, dat combineerde hij met zijn studie Marketing & Communicatie aan de Young Talent academie van het ROC in Nijmegen. Het komende jaar wil hij die studie daar afronden.

Inmiddels is hij terug in Brabant en gaat het spelen bij Red-Rag Tachos combineren met werk, studie en zich verder ontwikkelen als handballer. De zelfbewuste Bierkens kiest daarbij voor een alternatieve route, een andere weg die moet leiden tot een succesvolle handbal-carrière als speler.

In het veld is Tido met zijn initiatief, z’n brutale offensieve acties én zijn teamspirit een waardevolle kracht in het team. Hij gaat voor een seizoen met veel speelminuten, fysiek sterker worden en verschoond blijven van vervelende blessures, kortom hij wil graag met deze jonge, enthousiaste Tachos-selectie opnieuw gaan voor het kampioenschap in de Eredivisie, want de ervaringen van het afgelopen seizoen in de BENE-League smaken naar meer! We kijken er naar uit om hem ook as. seizoen weer in actie te zien op de rechterkant.