U18 INTERNATIONAL THIJS VAN DER KAMP KIEST VOOR TACHOS

Tachos is verheugd te kunnen melden dat men Thijs v. der Kamp als versterking voor het nieuwe seizoen heeft weten binnen te halen.

Thijs is met handballen begonnen bij Habo ’95 uit Boekel. Net zoals veel andere fanatieke handballers in Brabant sloot hij al spoedig aan bij de Handbal School Brabant waar hij z’n handbal- skills verder wilde ontwikkelen. Daarna volgden extra trainingen bij het Regionaal Talenten Centrum in Breda en vervolgens passeerde hij met succes div. selectierondes van het NHV waarna hij mocht aansluiten bij Oranje Onder 17. Ondertussen heeft hij de stap kunnen zetten naar het Nederlands handbalteam U18 en volgt nu de 2-wekelijkse trainingen op Papendal.

Na zijn periode bij Habo ’95 is hij overgestapt naar Bevo HC in Panningen alwaar hij zich de afgelopen jaren flink verder heeft kunnen ontwikkelen.

Thijs studeert aan het MBO in Oss en volgt de opleiding “Sport & Bewegen”, een richting die hem erg goed bevalt en wat bovendien een mooie combinatie vormt met zijn handbal carrière.

Het concrete vooruitzicht om bij Tachos Eredivisie te gaan spelen sprak hem erg aan en uiteraard ook de kans te pakken om als handballer verder te groeien op de posities van rechter-opbouw of hoek. Thijs heeft er erg veel zin in en is vastberaden om zijn ambities waar te maken, stappen te zetten op weg naar het spelen in de Nederlandse handbaltop. De aansluiting bij Tachos past daar goed bij.

Coach Fred Michielsen, die Thijs kent van zijn periode bij de HSB, is blij met deze Brabantse aanwinst. ‘Een linkshandige speler die onze mogelijkheden op de div. posities verder vergroot, een échte teamplayer die er bovendien fysiek erg goed op staat!’