‘Versterking Christiano Olivacce sluit aan bij Tachos’

Zo kort voor aanvang van het nieuwe seizoen, de Eredivisie-competitie 2023-24, heeft Tachos zich kunnen versterken met de talentvolle, dynamische 21-jarige midden-opbouwer uit Rotterdam. Christiano gaat het runnen van z’n Online Marketing bedrijf combineren met het spelen voor het 1e team van de Waalwijkse club.

Ondanks z’n jonge leeftijd heeft hij al een aardige handbalroute afgelegd. Hij was vastberaden om aan een mooie handbaltoekomst te gaan werken en mogelijk later de stap naar een internationale competitie te maken. Via Snelwiek/Haro/ Feijenoord, daarna Hellas, Aalsmeer en Quintus had hij al snel veel van het Nederlandse handballandschap gezien. Echter waren blessures vaak een sta in de weg en na het behalen van z’n VWO-diploma werd de koers ietwat gewijzigd en begon het opbouwen van een mooie maatschappelijke carrière steeds meer de bovenhand te krijgen.

Christiano, die al half en half besloten had te stoppen met handballen kwam na een periode van bezinning tóch tot de vaststelling dat hij het spelletje eigenlijk nog te leuk vind om het helemaal te laten vallen. De combinatie van ’n eigen bedrijf met dat van sporten op Eredivisieniveau was voor hem een lastige. Maar na wat contacten met Frank van Ommen van Tachos, die hij nog uit zijn opleidingstijd en selecties kende, bleek daar toch een geschikte invulling voor te zijn en besloot hij bij het Waalwijkse Tachos aan te sluiten. Bij deze club heeft hij al langere tijd een goed gevoel en dat werd nog eens bevestigd tijdens de enkele proeftrainingen die hij meedraaide. Het is een leuke groep, er zit aardig wat potentie in het team dus daar wil hij ook graag deel van uit maken, een bijdrage aan leveren en zien of er samen opnieuw een mooi seizoen van gemaakt kan worden.

Aan z’n spelinzicht, het fanatisme, de motivatie en het teamplayer zijn zal het zeker niet liggen. Eerst verder ingespeeld raken en dan kunnen we met dit team beslist voor een goede eindklassering (wellicht kampioenschap) gaan!