Inmiddels is Tachos begonnen aan de voorbereiding van seizoen 2023-2024 met aanvulling van enkele sterke nieuwkomers!

Allereerst terug van weggeweest, Matthys PrinsenEen oude bekende, maar altijd nog maar 23 lentes jong, die na 2 seizoenen weer aansluit bij de jonge en talentvolle 1e selectie van Red-Rag Tachos. Matthys heeft de afgelopen seizoenen voorrang aan zijn studie en carrière gegeven, dit gecombineerd met het spelen voor Witte Ster in de eerste divisie. Inmiddels heeft hij zijn HBO diploma Bouwkunde op zak en gaat de linkshander zijn techniek, talent en snelheid weer inzetten om op de rechtse hoek volop gevaar te stichten voor Tachos. Als 9-jarige begonnen met handballen bij deze club en vervolgens het gehele opleidingstraject doorlopen met als hoogtepunt het behalen van het memorabele Landskampioenschap in 2017 met de landelijke A-jeugd van Tachos. Een product en kind van de club dus! Met deze versterking voor de rechterkant hoopt Tachos het team nóg beter in balans te hebben en reële kans te maken op een goede positie in het aanstaande Eredivisie-seizoen 2023-24.

Verdere versterkingen voor het eerste team van Tachos Handbal zijn de jeugd-internationals Thyme Vromans en Levy Schellekens die vanuit de eigen jeugdopleiding, beiden spelend in het landelijke HA1-jeugdteam van Tachos, nu de definitieve oversteek naar het eerste team van Red-Rag Tachos gaan maken. Thyme Vromans voor de positie van cirkelspeler en Levy Schellekens als rechtshander op de linkse hoek. Juist die goede jeugdopleiding werpt steeds meer z’n vruchten af en zorgt ervoor dat de doorstroming van talentvolle jonge handballers richting het vlaggenschip van de club gewaarborgd blijft en Tachos zonder grote budgetten tóch verder kan blijven bouwen richting een succesvolle toekomst.

Daarnaast is Tachos verheugd nóg 2 Brabantse transfers te mogen verwelkomen. Want met de 27-jarige hoekspeler Hans van Roesel uit Riel en midden-opbouwer Lars Hijstek (29 jr.) uit Goirle heeft  Tachos z’n selectie verder weten te versterken. Beide met al aardig wat handbalervaring, recent gespeeld bij PSV en eerder GHV, zo willen ze graag met dit jonge team en z’n bekende trainer Frank van Ommen gaan voor een topklassering in de Eredivisie. 

Los van bovenstaande instroom in het eerste kan Tachos nog terugvallen op een goed gevulde kweekvijver met jong talent in de jeugdteams én hopen we gedurende het seizoen ook geblesseerde spelers Joep Voermans en Mark Robbesom weer terug te zien op het veld. 

Daarmee hebben we ontzettend veel zin om met deze mix van jong en enkele ervaren spelers een mooi seizoen te gaan draaien! De eerste mogelijkheid om het team in de nieuwe samenstelling in actie te zien is op 2 september, om 19 uur in de Slagen tegen Vrone/ Berdos HS1. Zet het alvast in de agenda!