Waalwijks schoenenbedrijf al 20 jaar trotse sponsor Tachos.

De woorden Red-Rag Shoes en Tachos gaan hand in hand. Dit jaar viert Red-Rag, één van de drie schoenenmerken van de Waalwijkse firma Klerx Schoenen, hun jubileum als sponsor van de handbalvereniging en de Stichting Tophandbal Tachos. We beginnen nu aan het 20e seizoen van onze samenwerking! Red-Rag is al vanaf lancering van het merk in 2005 verbonden aan Tachos en is zelfs hoofdsponsor van het eredivisie team Tachos HS1. Ook de jaren daarvoor (v.a. 1998) ondersteunde de firma Klerx, met hun merk Lumberjack, Tachos op verschillende gebieden. Eigenaars Hans en Nico Klerx zien veel overeenkomsten met hun eigen business; elk seizoen weer moeten presteren, diverse hobbels en andere weerstand zien te overwinnen. Maar vooral vasthouden aan je plan en niet opgeven als het eens even tegen zit… Dát zien we bij Tachos en het handbal in het algemeen sterk terug. Daarom onze sympathie en ondersteuning! We zijn dan ook regelmatig in Sporthal de Slagen te vinden om een wedstrijd van heren 1 bij te wonen.

Marketing Coördinator van Red-Rag, Michelle Verhoeven vertelt: “Red-Rag voelt zich verbonden met deze prikkelende, eigenwijze en snelle sport die gepaard gaat met veel passie en dynamiek! Deze dynamische sport verdient meer fans en ondersteuning. Middels een gedeelte sponsoring draagt Red-Rag daar een steentje aan bij.”

Als trouwe, maar kritische fan heeft Nico het volste vertrouwen in aankomend seizoen. “Afgelopen zondag zijn de jongens het seizoen goed begonnen door een ruime zege te boeken van 35-24 op BEVO uit Limburg.” Al halverwege de eerste helft vergrootte Tachos de afstand en ver voor het eindsignaal was al duidelijk dat de buit in Waalwijk binnen was. Klerx vindt het mooi om te zien dat Tachos als vereniging zijnde ook groeit. “Het is belangrijk dat er vanuit de jeugd voldoende aanwas is om aan te sluiten bij de selectie. Promotie van de sport blijft een belangrijk ding en de afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld de prestaties van de Nederlandse Handbaldames de sport veel goeds gedaan. Zo is het handballen weer een stuk bekender bij de jeugd, wat zorgt voor meer aanmeldingen bij Tachos, maar ook meer enthousiasme rondom het handballen. Verder zet de vereniging met het Schoolhandbal Toernooi voor álle Waalwijkse Basisscholen zich jaarlijks in om het handballen op een leuke, speelse manier een boost te geven. “Dan staat het hele veld vol met enthousiaste Kids die met passie een sport uitoefenen en dat vinden we als handballiefhebbers geweldig om te zien!” zegt Klerx.